Om museet

Om museet

Kinesisk-dansk Museum er et kulturhistorisk museum om de kinesiske indvandrere i Danmark. Museet er et hjemsted for minder og genstande opsamlet fra kinesiske indvandrere i Danmark.

Museets virke er at danne bro mellem kinesisk og dansk kultur, og formidle om det liv ”midt-imellem” flere kulturer. På den ene side belyses dagligdagen set med kinesiske øjne, og på den anden side opdages der for danskerne det liv, som kineserne har levet og lever i.

At få et dobbeltkik i det rum, hvori forståelsen mellem flere kulturer bor, er kernen i KDMs virke. KDM arbejder for at synliggør dette rum, og derved skabe en unik forståelse mellem dansk og kinesisk kultur.

Mission:

  • At udbrede og formidle kendskabet til kinesiske indvandreres historie i Danmark.
  • At skabe ny forståelse og viden om de kinesisk indvandrere i Danmark.
  • At formidle et dobbeltkik i kinesernes levet liv i Danmark og i det liv levet i hjemlandet.
  • At opsamle data for den kinesiske indvandring til Danmark i sammenhæng med den historiske udvikling i Danmark.
  • At samarbejde med danske og kinesiske museer.

Organisering og aktivitet:

Mindst en gang om året deltager KDM i et kulturprojekt for at fremme dansk-kinesisk kultur, hvor der holdes en udstilling med et tema om de kinesiske indvandrere i Danmark.

Museet har ikke et fast udstillingssted, men samarbejder med danske og kinesiske netværk, foreninge, organsiationer og kunstnere og museer i Danmark. KDM samarbejder med oversøiske kinesiske museer i andre lande for udveksling af ideer og viden.

Museet er et selvejende museum etableret januar 2008. Det drives af frivillighed og samarbejde. Det er et non-politisk og non-profit organisation.

Administration: 
Skovvej 28A, 2820 Gentofte